zondag 17 mei 2009

Siurana and the bad weather!

Hieronder een geweldig filmpje van goed kwaliteit dat het zogezegd "zonnige Siurana" weergeeft!



In april verwacht je niet zo'n weer in het zonnige Spanje!

Dit filmpje is gemaakt door Bram Jannsens.

dinsdag 12 mei 2009

"Ramadan" 8b The Movie

Kijk en geniet van de warme, Spaanse sfeer aan de rotsen!



Bovenstaande filmpje is van "Ramadan" 8b in Siurana (Spanje).
Dit filmpje is gemaakt door Bram Janssens waarvoor mijn dank.

woensdag 6 mei 2009

Five Ten - Anasazi lace-up



Er wordt mij regelmatig gevraagd met welke schoen van Five Ten ik het liefst klim. Daarom geef ik even deze mening over de nieuwste Anasazi lace-up.




Na de roos/paarse Anasazi lace-up kwam er een nieuwe versie. Dit was de "Verde". Dit was ook een schoen met veters maar met de nieuwe Onyxx rubber en een geheel vernieuwde hiel.

De allerlaatste vernieuwing van de Anasazi lace-up is in tegenstelling tot de Verde opnieuw met Stealth® C4™. De hiel is lichtjes versmald en er is een tweede rubbere band ter hoogte van de achillespees bevestigd zodat hij daar nog strakker rond de hiel zit.

Ik vind dat de rubber Stealth® C4™ op rots net iets meer wrijving heeft dan de Onyxx, maar de Onyxx gaat daarentegen wel wat langer mee.

Aangezien de nieuwe Anasazi lace-up de Stealth® C4™ heeft, verkies ik deze in elk geval om op de rots te klimmen. Wat nog een positief punt is, is dat hij heel strak rond je voet aansluit, zelfs tot aan de hiel. Door de iets of wat elastische veters zal het bovenste deel van de schoen zich beter vormen aan de rug van je voet. De punt van deze schoen is wat scherper dan andere schoenen waardoor hij op kleine voetsteunen goed blijft staan en je jezelf dichter tegen de rots kan houden door lichtjes met die tip te trekken. Bovendien is de schoen niet alleen uitstekend op rechte muur maar ook in lichte overhang tot een wat steilere overhang is hij heel goed. Nog een laatste pluspunt is dat de hiel heel vast zit en bijna nooit zal lossen door de tweede laag rubber boven de hiel. Door de ribbels kan je er ook mee foothooken op kleinere randjes.

Met zo'n nauwsluitendheid en uitstekende tip kan ik de Anasazi lace-up van Five Ten alleen maar ophemelen.

maandag 4 mei 2009

Morgane de Toit - 8a in Freyr


Voorbije zondag waren het topcondities op Al'legne in Freyr. Het was helemaal bewolkt en af en toe zorgde een fris windje ervoor dat de rotsen nog meer wrijving hadden.

Ik probeerde er Morgane de Toit, een 8a bovenaan de Al'legne. Het is een korte route met vooral boulderbewegingen op kleine grepen en heel agresief voor de vingers.
De bewegingen zijn heel extreem en het is belangrijk om de passen goed uit te werken. Maar wat er zeker en vast moet bij gezegd worden is dat er enkele duidelijk gekapte grepen in voorkomen waardoor sommigen deze route niet mooi vinden.

Ik vind het een ontzettend zware 8a, misschien is het eerder 8a+. Ik deed zondag enkele pogingen maar kon hem niet afwerken.


Er werden ook enkele mooie foto's getrokken door Herman Desmet:




Heerlijk deze mono's met de voeten op micro voetsteuntjes...



















En zo'n valletjes horen er ook bij....



Meer van zijn foto's kan je bekijken op zijn website: http://www.hermandesmet.be/

zaterdag 2 mei 2009

Siurana - Het was maar een sombere vakantie

Afgelopen paasvakantie zat ik in Siurana, Spanje met Wanne Libot, Klaas Willems en Mathieu Pauwels. Met de verwachtingen op veel zon in het zuiden van Spanje kwamen we terecht in een grote regenwolk die nooit leek weg te gaan.
Toch was de eerste dag prachtig, genoeg zon met enkele wolkjes voor de goede wrijving.
Een perfecte dag om op het gemak, maar toch snel, de siurana stijl opnieuw te pakken te krijgen.
Maar toen begong het ongeluk, de eerste regendagen kwamen er aan en deze bleven maar duren. We konden enkele dagen helemaal niet meer klimmen omdat alles nat lag. Wanneer het leek te minderen probeerden we al stil aan af te dalen naar de rotsen. We konden zo enkele dagen een beetje klimmen maar niet erg veel.
De tweede week begon al wat beter met twee zonnige dagen. Deze zon gaf aan iedereen een goede motivatie en zorgde voor enkele prestaties.
Ik klom er "Ramadan" 8b van de tweede poging. Het is een rechte route waar dus veel kleine grepen te vinden zijn en de techniek een grote rol speelde. Er zat een crux in het begin en dan nog twee moeilijke secties in de helft. Daarna heb je een rustpas op twee goede grepen waar zelfs een pudding koek van bij mij in het dorp welkom zou zijn. Dan klim je verder uit op een dal waar de haakafstand wel een goede 5 meter is en je de zekeraar niet meer ziet. Een geweldig gevoel van alleen zijn op een grote hoogte overviel me!
Hierna klom ik de 7c+ er rechts van flash, deze is net de zelfde stijl als de 8b en een echte aanrader!
Het weer van de andere dagen van deze vakantie was ook weer niet om erg vrolijk van te worden . Bovendien was ik de laatste dagen ziek en had ik spijtig genoeg het fit niet meer om nog te klimmen.
Dus keerde ik terug naar België als een zieke hond die te lang in het Belgische rot weer zou gelopen hebben.
Al bij al viel deze vakantie nog mee, het was tenslotte een "vakantie"!

Het filmpje van "Ramadan" zal binnenkort te bezichtigen zijn op deze blog en youtube.

vrijdag 1 mei 2009

"Rollito Sharma" The movie


In de krokusvakantie eind februari trok ik naar de grote grot Santa Linya! Ik werd er gezelschap gehouden door Jérôme De Boeck, Benjamin Fallet, Mike Simonsons en Julien Van Den Veyver. Je ziet het al, allemaal franstaligen, het was weer een geweldige les voor mijn frans te leren. En het heeft veel resultaat gehad, ondertussen zijn er al moment waarop ik de franse taal perfect beheers.
Met zo'n goed en sterk gezelschap kon ik niet anders dan hard klimmen en alles geven. Ik werd niet moe naar het einde van die vakantie toe, maar de energie stroomde mijn lichaam in!

Ik klom er een mooi lijstje routes bij elkaar dat je kan bekijken op http://www.8a.nu/Index.aspx?CountryCode=BEL

Ik deed er ook mijn tweede 8b+ "Rollito Sharma" na enkele poging aangezien de colonet in de cruxbeweging erg vochtig was voor een aantal dagen.

Maar ook Jérôme presteerde geweldig, hij klom 2 8c+'sen op een dag, en dan wel de voorslaatste dag. Hij had heel de week lang gewerkt in "Fabela" de eerste 8c+ die hij die dag deed. Die tweede was een verrassing voor zichzelf aangezien hij jarig was.

Deze route in het enorme dak van Santa Linya is ook gefilmd en dit filmpje zal ook binnekort af zijn en te bezichtigen zijn op mijn blog en youtube.

Enkele foto's:

Ruta del Sol (8b).......












Rollito Sharma (8b+)........








Gezellig aan tafel met ons groepje Belgen, twee Françaises en drie Zwitsers.....


Dat is pas een grote tandenborstel...........







"Zona 0" The Movie

Deze route deed ik één jaar geleden op 05/02/2008. Wie van kleine greepjes houdt, veel techniek en af en toe een verdere haakafstand dan is dit een geweldige route.

Ze is inderdaad niet zo moeilijk voor 8b zoals velen zeggen.

Kijk en geniet van de kleine pijnlijke greepjes!

Contact


Siebe Vanhee

Rot 54a
3221 Nieuwrode
Belgium

siebe.vanhee@gmail.com
0495 31 76 90

http://www.siebevanhee.be/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More