maandag 24 augustus 2009

Mallorca 3 - Psychobloc and psycochilling


Na die eerste twee sterke klimdagen in Cala Barques deden we het wat rustiger aan. We filmden enkele routes om wat mooi beeldmateriaal te verzamelen alhoewel dat dat erg moeilijk is en we minder beelden hebben kunnen maken dan gehoopt!

Momenteel slapen we in het bos aan de rand van de baai Cala Romantica. Deze locatie is veel praktischer aangezien er meer tourisme is en we dus makkelijker water en eten kunnen kopen.



We klommen gisteren in La Cova del Diablo waar de routes 20 meter hoog zijn! En bovendien zitten alle cruxen op 4 meter voor het einde! Dit is dus echt eng en hier heb je veel moed en durf voor nodig. Ik klom er een 7a en een 6c en probeerde daarna nog een zware 7b waarvan de crux bovenaan wat nat lag. Waardoor die moeilijk te klimmen was! Ik viel twee keer van op 15 meter en dit voelde ik al wat in mijn rug.
Het is gek hoe weinig controle je hebt in zo'n diepe val, ik kon me met moeite recht in het water laten vallen.




We besloten om het heel rustig aan te doen deze laatste twee dagen en nog wat van de vakantie te genieten op enkele terrasjes met de twee zwitserse klimsters die we leerden kennen in Cala Barques.




The Psycobloc Movie van deze vakantie volgt nog!

donderdag 20 augustus 2009

Mallorca 2 - Psychobloc


Ondertussen zijn we enkele dagen verder en zitten we in het Zuiden van Mallorca in Cala Barques voor de Deep Water Solo.

In het noorden bij de sportklimroutes ging het mij na die rust dag iets minder goed. Ik klom voorbij de twee cruxen in de 8b+ met de setjes aan de gordel, maar toen ik dacht dat ik er was en de route gedaan had begon ik te stressen en maakte ik een voetfout en viel! Hierna probeerde ik die route nog enkele keren maar ik raakte niet meer door de eerste crux omdat ik telkens blokkeerde in mijn hoofd en er stress op kwam. Ik heb deze route dus niet kunnen klimmen maar kon me wel nog goed amuzeren in die prachtige omgeving. Ik klom de laatste dag ook nog een geweldig mooie 8a+ in een prachtig hooge wand!


Onze reis zonder auto naar het zuid-Oosten van het eiland voor de Psychobloc was erg zwaar met al ons klimmateriaal. Het was vooral een grote proef om Cala Barques te vinden!


De Psychobloc bevalt me heel goed en ik kon bijna alle routes en combinaties op de twee grote sectoren, Sa Cova en Metrosexual, in Cala Barques afwerken op maar twee dagen tijd! Ik deed gisteren op een dag een 7c+ en 3 8a's, waaronder twee nieuwe routes!




Ik geniet enorm van de grote hoogte boven het water. Dit is de natuurlijkste vorm van klimmen die ik ooit al gedaan heb! Het gevoel van in een concentratie te zitten om een moeilijke route uit te klimmen is nog sterker bij het psychoblokken. Op bepaalde momenten kom je terecht in een gevecht met jezelf, tegen angst en tegen je gedachten!



donderdag 13 augustus 2009

Mallorca 1 - Sportclimbing


Sinds drie dagen klim ik in de warme bergen van Mallorca met Sam Vanden Driessche. We kwamen op de gratis camping in Lluc Micha Vanhoudt tegen met zijn vriendin Nina, geweldig gezelschap! We konden ook elke dag mee rijden naar de rotsen en zonder probleem inkopen doen.



We begonnen de vakantie met het sportklimmen in Gorg Blau en Les Perxes. In Gorg Blau werk ik in een 8b+, ik hoop hem morgen of enkele dagen later te doen!

Met 35 graden is het hier momenteel op onze rustdag in Palma snik heet!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More